pernah tak masa tengah masak letak garam terlebih dan menyumbang kepada kemasinan..? kalau petua yg biasa kita dengar tambah kentang dalam masakan untuk kurangkan masin. itu kalau masakan yg ada kuah...kalau yg kering cth nasi goreng macmna?????
akak ada satu petua yg pasti korang tak percaye....bila masak makanan yg tak berkuah, sekiranya termasin...cuba tambahkan sedikit gula dlm masakan tu. kalau takut tak larut bancuh gula dengan sedikit air dan percikkan ke masakan yg termasin tu. insyallah kurang rasa masin tu...tak percaya.....cubalah......
Followers
Wednesday, March 17, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
related post
loading..
Labels
- AYAM (3)
- BENGKEL (2)
- daging (4)
- gulai (1)
- ikan (5)
- info (1)
- JAMU MATA (1)
- kambing (1)
- KEK (2)
- KELAS (47)
- kelas masakan (3)
- kuih-muih (2)
- kursus coklat (2)
- lauk baryani (1)
- LAUK HARIAN (12)
- makanan laut (2)
- mee (3)
- minum petang (3)
- nasi (6)
- nasi ayam segera (1)
- nasi lemak (1)
- pelbagai (2)
- pengumuman (3)
- petua nyaie (6)
- RESEPI (2)
- roti (1)
- sambal (2)
- sarapan (1)
- sate (1)
- telur (1)
- udang (1)
No comments:
Post a Comment