kali ni akak nak bagi petua mcmmana nak buat cili kisar kita tak basi bila simpan lama dlm peti ais....lepas rebus cili, cuci dengan air bersih dan masa kisar tambahkn bawang putih sekali. gunakan air masak tapi jgn cair sgt. kalau bole kisar pekat2 sikit....dah tu bole la simpan dalam peti ais. cili kisar ni tahan sampai seminggu lebih tau.
fungsi bawang putih tu yg bagi tahan dan rasa cili pun sedap bila ditumis....selamat mencuba.....
Followers
Friday, March 19, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
related post
loading..
Labels
- AYAM (3)
- BENGKEL (2)
- daging (4)
- gulai (1)
- ikan (5)
- info (1)
- JAMU MATA (1)
- kambing (1)
- KEK (2)
- KELAS (47)
- kelas masakan (3)
- kuih-muih (2)
- kursus coklat (2)
- lauk baryani (1)
- LAUK HARIAN (12)
- makanan laut (2)
- mee (3)
- minum petang (3)
- nasi (6)
- nasi ayam segera (1)
- nasi lemak (1)
- pelbagai (2)
- pengumuman (3)
- petua nyaie (6)
- RESEPI (2)
- roti (1)
- sambal (2)
- sarapan (1)
- sate (1)
- telur (1)
- udang (1)
No comments:
Post a Comment