smlm sibuk kehulu ke hilir sampai tak sempat cairkan ikan atau ayam dlm peti ais. yg paling senang cair udang. jadilah lauk udang golek2......enak dimakan bersama nasi panas2.....jemput...
udang 1/2kg digoreng dulu dalam minyak panas
cili kisar 1 senduk
bawang besar 1 biji mayang
bawang putih 2 biji cincang halus
garam n gula secukupnya
goreng bawang2 hingga sedikit garing. masukkan cili dan goreng lagi sampai garing. tambah garam n gula secukup rasa. last masukan udang yg telah digoreng....dah jadi. tak sampai 15 min dah siap masak....
Followers
Sunday, April 11, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
related post
loading..
Labels
- AYAM (3)
- BENGKEL (2)
- daging (4)
- gulai (1)
- ikan (5)
- info (1)
- JAMU MATA (1)
- kambing (1)
- KEK (2)
- KELAS (47)
- kelas masakan (3)
- kuih-muih (2)
- kursus coklat (2)
- lauk baryani (1)
- LAUK HARIAN (12)
- makanan laut (2)
- mee (3)
- minum petang (3)
- nasi (6)
- nasi ayam segera (1)
- nasi lemak (1)
- pelbagai (2)
- pengumuman (3)
- petua nyaie (6)
- RESEPI (2)
- roti (1)
- sambal (2)
- sarapan (1)
- sate (1)
- telur (1)
- udang (1)
No comments:
Post a Comment