PENDAFTARAN TELAH DIBUKA DAN HAMPIR PENUH..!! BENGKEL INSPIRASI MASAKAN BARAT DAN PASTA BERSAMA CHEF AMER..
MODUL
Pembuatan Lamb Chop
- dari penyedian daging, rempah & memerap untuk mendapatkan lamb chop yg enak dan "juicey" serta rasa kambing yg asli..
Pembuatan Chicken Chop
- teknik membuang tulang, penyedian rempah menyadur & memerap agar menghasilkan daging ayam yg rangup dan lembut..
Pembuatan Sos Pasta.
Bolognese Sauce yg sangat Istimewa.
Menunjukkan teknik penyediaan pasta yang menjadi kegemaran ramai dengan sos yg menjilat jari..
- dari penyedian daging, rempah & memerap untuk mendapatkan lamb chop yg enak dan "juicey" serta rasa kambing yg asli..
Pembuatan Chicken Chop
- teknik membuang tulang, penyedian rempah menyadur & memerap agar menghasilkan daging ayam yg rangup dan lembut..
Pembuatan Sos Pasta.
Bolognese Sauce yg sangat Istimewa.
Menunjukkan teknik penyediaan pasta yang menjadi kegemaran ramai dengan sos yg menjilat jari..
Pembuatan Sos
Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Bechamel Sauce
Pembuatan sos-sos yang dimakan bersama Lamb Chop
dan Chicken Chop
Pembuatan Salad & Pasta
Coleslaw
Fresh Garden Salad
Spaghetti Aglio e Olio
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Carbonara
Baked Macaroni / Lasagna yg betul2
"heaven" dengan rasa cheese yg..mmmmm
Pembuatan salad dengan sos istimewa dan pelbagai
pasta yang menjadi kegemaran ramai dari kanak-kanak hingga dewasa..pasti
berbaloi..!!
Yuran RM300 sahaja..tarikh 23@24hb Mac 2013
(bole pilih salah satu tarikh)
pendaftaran telah dibuka dan sekiranya ada apa2 pertanyaan, sila hubungi Pn Siti 019 7550154..
Terimakasih shef, resep masakannya, sekali lagi terimakasih
ReplyDelete