Followers

Friday, March 19, 2010

PETUA NYAIE

kali ni akak nak bagi petua mcmmana nak buat cili kisar kita tak basi bila simpan lama dlm peti ais....lepas rebus cili, cuci dengan air bersih dan masa kisar tambahkn bawang putih sekali. gunakan air masak tapi jgn cair sgt. kalau bole kisar pekat2 sikit....dah tu bole la simpan dalam peti ais. cili kisar ni tahan sampai seminggu lebih tau.
fungsi bawang putih tu yg bagi tahan dan rasa cili pun sedap bila ditumis....selamat mencuba.....

NASI LEMAK BONDA

Yum..yum....hujan2 ni kalau pekena nasi lemak memang terangkat....kalau santan ada, cili ada...dah bole jadi dah nasi lemak...buatnya pun tak sampai setgh jam...dah masak makan panas2...fuhhh.....kalau nak tau cmna nak masak nasi lemak stgh jam....haaaa....ikut la kelas masakan akak....jgn malu2 miaw......

related post

Labels