OKTOBER
1. DANISH PASTRI BY ZIZAN KHAMIS
TARIKH : 11/10/14 SABTU
YURAN : RM220
(kelas telah berlangsung dengan jayanya)
2. SET ROTI ARAB BY KCT
TARIKH : 31/10/14 JUMAAT
YURAN : RM80 (modul pengenalan)
(pendaftara telah dibuka, hanya 10 seat saja)
NOVEMBER
1. INSPIRASI ASAS KEK & PASTRI BY CHEF AMER
TARIKH : 7/11/14 JUMAAT
YURAN : RM270
MODUL:-
| Teknik Pembuatan Kek-Kek Asas | |
| i. | Basic Sponge Cake |
| ii. | Basic Butter Cake |
| Menunjukkan pembuatan asas kek span, kek mentega, kek cawan, | |
| yang menjadi asas kepada kebanyakan kek berkrim | |
| Pembuatan Krim-Krim Asas | |
| iii. | Butter Cream |
| iv. | French Butter Cream |
| v. | Whipping Cream |
| Menghasilkan krim-krim asas yang menjadi komponen penting | |
| dalam pembuatan kek berlapis | |
| Pembuatan Kek Keju | |
| vi. | American Cheese Cake |
| Menghasilkan kek keju jenis bakar yang lembut & gebu dengan kek | |
| span vanilla di bawahnya | |
| Pembuatan Kek Cawan | |
| vii. | Assorted Cup Cake |
| Menghasilkan kek cawan dengan pelbagai perasa aising & teknik | |
| menghiasnya | |
| Pembuatan Kek Berkrim | |
| viii. | Chocoberry Cream Cake |
| Menghasilkan kek berkrim dengan lapisan inti buah blueberi & kek | |
| span coklat serta hiasannya | |
2. INSPIRASI KEK KOMERSIAL 5 BY CHEF AMER
TARIKH : 8/11/14 SABTU
YURAN : RM290
(jika ambil kedua2 kelas chef amer, dapat diskaun istimewa)
3. FROZEN FOOD MELETOP BY MAMA MIN (otai bakeri)
TARIKH : 28/11/14 JUMAAT
YURAN : RM220
4. ANEKA BAHULU TRADISIONAL BY MAMA MIN (otai bakeri)
TARIKH : 29/11/14 SABTU
YURAN : RM220
DISEMBER
1. NASI BRIYANI GUM POWER BY CHEF AMER
TARIKH : 6/12/14 SABTU
YURAN : RM320
PERTANYAAN BOLEH HUBUNGI 019 7550154/019 7419658 SITI