KONGSI RESEPI

OLIEZ ACADEMY TELAH DITUBUHKAN PADA AKHIR TAHUN 2010. BERMULA DENGAN MEMBUAT KELAS2 PERSONAL, KEMUDIAN TELAH MENJADI PENGANJUR UNTUK KELAS2 CHEF AMER DAN CHEF USTAZAH DI BAHAGIAN SELATAN. OLIEZ ACADEMY JUGA MENJALANKAN KELAS2 DARI PAKAR2 KEK DAN MASAKAN YG LAIN. BEROPERASI DI ALAMAT NO 60, JLN PULAI PERDANA 11/1, TMN SRI PULAI PERDANA, SKUDAI, JOHOR BAHRU, JOHOR. NO TEL 019 7550154 SMS/WHATSAPP

21 July 2012

MENU BERSAHUR DAN BERBUKA


 SANTAPAN DI RAMADHAN AL-MUBARAK


TUAN PUNYA: OLIEZ ACADEMY
MY SWEET HOME AT TMN SRI PULAI PERDANA, SKUDAI, JOHOR
TEL : 019 7550154


Ini adalah jadual menu masakan untuk sahur dan berbuka puasa. Pilihan menu adalah berdasarkan kesesuaian antara menu sahur dan berbuka. Sesuai untuk seisi keluarga. Resepi adalah mengikut citarasa dan idea sendiri. Risalah ini adalah untuk panduan memilih menu sahaja.
Resepi boleh di rujuk di http://ckretresepi.blogspot.com
Atau sms ke 019 7550154


Pengenalan.
Tercetusnya idea untuk mengarang titipan ini atas permintaan rakan-rakan yang selalu
merungut kehabisan idea untuk menyediakan hidangan semasa bulan Ramadhan. Mudah-mudahan dengan bantuan buku mini ini dapat memudahkan lagi para ibu untuk
menyediakan hidangan yang mudah dan lazat untuk santapan keluarga tersayang. Menu-menu yang di cadangkan boleh juga untuk panduan membeli juadah berbuka dengan perancangan yang betul untuk mengelakkan pembaziran pada bulan ramadhan yang mulia.




MENU BERMULA DARI 1 RAMADHAN HINGGA 28 RAMADHAN


1 ramadhan

Sahur:
Nasi putih
Sayur lemak kobis + tahu
Ayam sambal
Telur dadar

Berbuka:
Nasi ayam
Kuih seri muka/karipap
Jus oren/air panas


2 ramadhan

Sahur:
Nasi putih
Ikan goreng taucu pedas
Bayam masak lemak
Sambal belacan

Berbuka:
Mee goreng basah
Kuih kasui/puding
Milo ais /air panas

3 ramadhan

Sahur:
Nasi putih
Asam pedas ikan/ayam
Ulam timun/salad
Sotong goreng tepung

Berbuka:
Roti kebab daging/ayam
Bubur pulut hitam/Puding
Jus apple


TO BE CONTINUE..

1 comment: